Oldal kiválasztása

TERVEZD MEG A SAJÁT DIVI WEBOLDALAD!

5. lecke:

BLOG bejegyzés létrehozása

Kétféle módon hozhatsz létre blogbejegyzést a Divi weboldaladra – a szabványos WordPress szerkesztővel vagy a Divi Builder használatával. A legjobb, ha már az elején eldöntöd, hogy melyik módszert szeretnéd használni, mert később nehéz az átállás.

A következő leckében megmutatom, hogyan hozhatod lére a bejegyzéseket a DIVI Builder segítségével, de természetesen ez is szabadon választható, hogy melyiket szeretnéd használni.

1. lecke               2. lecke               3. lecke               4.lecke               5. lecke               6. lecke

E

Új blogbejegyzés elkészítése Divi-vel

Menj a Bejegyzések pontra , kattintson az Új hozzáadása lehetőségre .

Add meg a bejegyzést címét és engedélyezd a Divi Builder használatát  .  

Helyezz el egy oszlopot. (pl. egy oszlop)  és illesz be egy Szöveg modult.  Add hozzá a szöveges tartalmad a szöveg modulba!

Kattints a Mentés gombra .

E

Szerkeszd a blogbejegyzés tartalmát

A  Modulok között keresd meg a Szöveg területet, amit az előbb készítettél.

Győződj meg róla, hogy a Vizuális fül van kiválasztva.

Használd a szöveges terület feletti eszköztárat a Félkövér, Dőlt szöveg, Linkek hozzáadása, Fejléc szöveg hozzáadása és így tovább a blogbejegyzésen belül. Szöveg rendezése stb., csak úgy mint egy Word szövegszerkesztőt!

E

Fotók, képek hozzáadása a bejegyzésben

 A Tartalom területen belül kattints arra a helyre, ahová be szeretnéd illeszteni a képet.

Kattintson a Média hozzáadása gombra.

Válassz ki egy meglévő képet vagy tölts fel egy új képet.  Kattints a Beillesztés gombra.

Kattints a Mentés és kilépés lehetőségre 

E

Állítsd be a bejegyzés kategóriáját

A kategóriák segítenek a látogatóknak az általuk olvasni kívánt tartalmak közötti eligazodást. Ez opcionális, de ajánlott, ha sok különböző témáról fogsz blogot írni. 

A kategóriák beállításához lépj ki a Visual Builderből, és menj vissza az Oldal szerkesztése felületre. Keresd  meg a jobb oldali Kategóriák négyzetet, és válaszd ki egy meglévő kategóriát, vagy hozz létre egy újat. 

E

Állíts be kiemelt képet!

A kiemelt kép az, ami megjelenik a weboldaladon blog modulban és a cikked tetején (beállítástól függően). 

A Kiemelt kép beállításához keresd meg a Kiemelt kép dobozát a jobb alsó sarokban, kattintson a Kiemelt kép beállítása elemre , és válassz  ki egy már feltöltött képet a Médiakönyvtárból, vagy tölts fel újat.

E

Tedd közzé bejegyzést!

Kattintson az Előnézet gombra, hogy megnézhesd, a blogbejegyzésed jelenleg hogyan jelenik meg a közzététel előtt. 

Ha még mindig javítanál a dolgokon, de később akarod befejezni, akkor kattints a Vázlat mentése gombra , majd később szerkesztheted / befejezheted a bejegyzést. Ha készen állsz az új bejegyzésed megosztására a világgal, akkor kattints a Közzététel gombra . 

Voilá! Kész is vagy! 🙂


Vége az 5. leckének!

Már csak 1 lecke van hátra! 🙂

A DIVI az Elegant Themes Inc. szoftvere. Ez a weboldal nem áll semmilyen kapcsolatban az Elegant Themes-el. Az oldalon szereplő linkek egy része affiliate link. Ez azt jelenti, hogy, jutalékot kapok a vásárlásod után. Ezek a szolgáltatások NEM kerülnek többe! A linkeken keresztül történő vásárlással csak támogatod az oldalam működtetését és tovább fejlesztését, hogy még több értékes és segítő tartalommal töltsem fel. Köszönöm ha támogatod ezzel a munkám!

Ha bármi kérdésed van ezzel kapcsolatosan, írj nekem.