Oldal kiválasztása

TERVEZD MEG A SAJÁT DIVI WEBOLDALAD!

3. lecke:
DIVI beállítások testreszabása

Ebből a leckéből megtudhatod, hogyan állítsd be a DIVI alapjait, hogyan tudod testre szabni az alapbeállításokat. Csak az alapokba vezetlek be, ennél jóval több funkció és lehetőség van a DIVI-ben! Így próbálkozhatsz majd Te is! 

1. lecke               2. lecke               3. lecke               4.lecke               5. lecke               6. lecke

E

1. lépés - Töltsd fel a logódat!

HA van már logód, akkor a bal oldali menüben kattints a DIVI-re és felül a logónál válaszd a feltöltés gombot! Töltsd a fel a logódat és menj a „Változtatások mentése” gombra.

E

Hitelesítsd a DIVI-t az API kulccsal!

Menj a DIVI-n belül Updates-s fülre, és írd be a DIVI-nél regisztrált felhasználóneved és API kulcsodat.

API kulcsot az Elegant Themes oldalán, a DIVI admin fiókodba belépve tudod generálni.

Menj a DIVI (Elegant Themes) fiókodba, azon belül pedig  az Account és >> Your API Keys menüpontra. Itt csak kattintsd a nagy pink „Add a new API Key” gombra és azonnal megjelenik egy hosszú kódsor. Ezt a kódsort kell bemásolnod a WordPress adminon az API kulcshoz. Jelöld ki és CTRL + C és CTRL +V-vel másold be az API kulcsot, majd kattints a „Változtatások mentése” gombra. 

E

Téma testreszabása

Most beállítjuk az összes megjelenésre vonatkozó alap beállítást, melyek öröklődnek majd az összes később létrehozott oldalon.

Ezeket a beállításokat csak akkor szükséges elvégezned, ha nem kész LAyout-ot akarsz majd használni és átszerkeszteni.

Menj a DIVI >> Téma testreszabása menüpontra!

Ekkor megjelenik a még teljesen alapbeállításokkal rendelkező oldalad élő nézete, és baloldalt egy menü.

E

Téma testreszabása >> Általános beállítások

Honlap azonosítás: Itt megadhatod a weboldalad nevét és az egysoros leírását, amely elsősorban a fejlécben és a Google találati listában fog megjelenni.

Feltöltheted a honlapod ikonját, amely a szintén a fenti menüsorban fog megjelenni, “favicon”-nak is szokták nevezni, fontos, hogy 512×512 pixel szélesnek kell lennie!

Ha kész vagy, kattints felül a kék “Közzététel” gombra!

E

Általános beállítások >> Szerkezeti beállítások

Itt ahogy a nevéből is adódik a honlapod szerkezetét, megjelenését tudod majd tesreszabni.

Választhatsz keretes elrendezést, beállíthatod a weboldal tartalom szélességet csúszka segítségével, és egyőbl látod is oldalt az élő nézetben, hogy mi változik.

Kiválaszthatod az oldalad fő színét is! Ha kész vagy ne felejts el felül a kék “Közzététel” gombra kattintani!

E

Általános beállítások >> Tipográfia

Itt beállíthatod a használni kívánt betűtípusaidat!

Külön típust állíthatsz be a törzsszövegeknek és a címsoroknak, valamint a betűk méretét is megadhatod. Ezek lesznek az alapbeállításaid, de a weboldalad szerkesztése közben bármikor felülírhatod, ha úgy kívánja meg a design, hogy épp nagyobb vagy kisebb legyen valamelyik címsorod! 🙂

Ha végeztél a beállításokkal, ne felejtsd elmenteni a “Közzététel” gombbal felül!

E

Téma testreszabása >> Gombok

Itt beállíthatod, hogy hogyan nézzenek ki alapértelmezetten a Gombjaid a weboldaladon, így amikor a Gomb modult illeszted be valahova az itteni beállítások szerint fog megjelenni alapból, de tudsz rajta változtatni a szerkesztőben is.

A gombnak külön beállíthatsz effekteket, pl ha ráviszik az egeret, adhatsz ikont hozzá, lekerekítheted a sarkait, gradiens (színátmenetes) hátteret is beállíthatsz akár, és árnyékolhatod. Csak a fantázia és a jó ízlés szabhat határt.. 🙂

E

Téma testreszabása >> Kezdőoldal beállítások

Ha már van valamilyen kezdőlapod, akkor itt tudod beállítani, hogy melyik legyen az index, azaz főoldalad.

Válaszd ki a Kezdőlap megjelenése >> Statikus oldal gombot, majd a legördülőből azt az oldalt, amelyiket a kezdőoldaladnak szeretnél.

Ha nincs még ilyen oldalad, akkor előbb létre kell hozni, az Oldalad >> Új Oldal hozzáadása menüpontban és csak ezután lesz kiválasztható.

E

Téma testreszabása >> Fejléc és navigáció

Itt ahogy a nevéből is adódik a honlapod szerkezetét, megjelenését tudod majd tesreszabni.

Választhatsz keretes elrendezést, beállíthatod a weboldal tartalom szélességet csúszka segítségével, és egyőbl látod is oldalt az élő nézetben, hogy mi változik.

Kiválaszthatod az oldalad fő színét is! Ha kész vagy ne felejts el felül a kék “Közzététel” gombra kattintani!


Vége a 3. leckének!

Menj tovább a 4. leckére! 🙂

A DIVI az Elegant Themes Inc. szoftvere. Ez a weboldal nem áll semmilyen kapcsolatban az Elegant Themes-el. Az oldalon szereplő linkek egy része affiliate link. Ez azt jelenti, hogy, jutalékot kapok a vásárlásod után. Ezek a szolgáltatások NEM kerülnek többe! A linkeken keresztül történő vásárlással csak támogatod az oldalam működtetését és tovább fejlesztését, hogy még több értékes és segítő tartalommal töltsem fel. Köszönöm ha támogatod ezzel a munkám!

Ha bármi kérdésed van ezzel kapcsolatosan, írj nekem.