Oldal kiválasztása

A következő cikkből megtudhatod, hogy mennyibe kerül egy DIVI weboldal létrehozása, ha te készíted el magadnak. Részletesen bemutatom, hogy milyen költségekkel kell számolnod.

Két féle kalkulációt fogok megmutatni neked. Az egyik egy szerintem optimálisnak mondható konstrukció, a másik a legolcsóbb változat, amit az induláskor be kell fektetned. Hosszú távon (kevesebb, mint 3 év) viszont olcsóbban jön ki az optimális ajánlásom, ha nem csak tesztelgetni szeretnéd a vállalkozásod az online térben, hanem 100%-ig biztos vagy benne. Ha először csak tesztelgetni szeretnéd minimális befektetéssel, akkor jó lehet a legolcsóbb változat is, és ha majd beindult válthatsz nagyobb csomagokra drágább konstrukciókra, ahogy az igényeid megkövetelik.

 Az induló költségeid az alábbi tételekből állnak majd össze:

 

.hu domain cím

tárhely csomag

DIVI szoftver

Nézzük, hogyan alakulnak az árak az optimális konstrukció szerint. Itt a tapasztalataimat vettem alapul, és aszerint választottam egy tárhely csomagot a Tárhely.eu weboldaláról.

Ha a tárhely.eu-nál rendeled meg a START csomag tárhelyed és domained már is megspórolod a domain cím regisztráció árát, ugyanis ez a START csomag esetén benne van az árban, amely 2.500 FT +áfa spórolást jelent már is. Az optimális kalkuláció szerint így alakulnak az árak, ha a DIVI-t örök-életű (Lifetime) license-re vásárolod meg:

.hu domain cím + START Csomag tárhely = 9.900 Ft / év ~ bruttó: 12.573 Ft

DIVI szoftver egyszeri fizetéssel: 249$ ~ 68.475 Ft
(275 ft-os közép árfolyamon számolva)

Induló költség:

81.048 Ft

Éves költség:

14.160 Ft

Az éves költséged a vásárlástól számított 1 év leteltével kell újra majd kifizetned. Ez a 14.160 forint a tárhelyed 1 éves meghosszabbításából tevődik össze, és 2 év elteltével a domain címed meghosszabbításából. A DIVI-vel már nem kell számolnod, mert egy örök-életű license-et vásároltál meg hozzá és a jövőben az összes frissítést és fejlesztést ingyen megkapod! – Amig világ a világ… 🙂

Így alakulnak az induló költségeid és az azt követő éves költséged, ha csak 1 éves licens-re vásárolod meg a DIVI-t szintén a tárhely.eu-s START csomaggal:

.hu domain cím + START Csomag tárhely = 9.900 Ft / év ~ bruttó: 12.573 Ft

DIVI szoftver éves fizetéssel: 89$ ~ 24.475 Ft
(275 ft-os USD közép árfolyamon számolva)

Induló költség:

34.375 Ft

Éves költség:

34.375 Ft

Az éves költséged a vásárlástól számított 1 év leteltével kell újra kifizetned.  Itt már magasabb éves költséggel kell számolnod, hiszen a DIVI-t is éves licenc-re vásároltad meg, így azt szintén meg kell majd hosszabbítanod. Ha hosszú távon tervezel a DIVI-vel dolgozni, akkor láthatod, hogy kevesebb, mint 3 év alatt amúgy is kifizetnéd az éves hosszabbításokkal az örökéletű licens árát, így érdemes ennek függvényében mérlegelni. 🙂

Szeretém felhívni a figyelmed arra, hogy nem állok semmilyen megállapodásban a tárhely.eu szolgáltatóval, sem az Elegant Themes Inc.-el. Az ajánlásom annak köszönhető, hogy évek óta az ő tárhelyeiken vannak a weboldalaim és hihetetlenül pozitív számomra a 0-24 órás ügyfélszolgálati rendszerük. Ritka segítőkészek és telefonon is ellehet érni őket maximum 2-3 perces várakoztatással. 

Volt szerencsém kis szolgáltatókhoz is, ahol gyakran rugalmatlanok, nem jók a szerverbeállítások, gyakran omlik össze a szerver, ekkor nem elérhető a weboldalad sem. Telefonon vagy nem éred el őket, vagy nem tudnak neked segíteni, vagy még rosszabb még fel is vannak háborodva, hogy zavarod őket telefonon. Természetesen, tisztelet a kivételnek, tény, hogy nagyon olcsón lehet így tárhelyet bérelni és lehet, hogy szerencséd lesz velük. De az olcsó is csak pár ezer forint különbséget jelent ÉVES szinten. Ezt neked kell eldönteni és mérlegelni, hogy mi a jó a vállalkozásodnak.

Ha szeretnéd a DIVI-t megvásárolni valamelyik kondícióban kattints ide!

 

A 2. leckében leírtam lépésről lépésre a vásárlás és beállítások folyamatait,
a leckéket itt is eltudod érni:

Tárhely és domain
beállítása

Wordpress beállítások
+ DIVI telepítése

DIVI beállítások
testreszabása

DIVI - Visual Builder
engedélyezése

BLOG bejegyzés
létrehozása

AJÁNDÉK Layout
csomag

Kérdésed lenne a cikkel kapcsolatosan?

Küldj nekem üzenetet és segítek! 🙂